U BLAŽENIKOVOJ ŽUPI Djelatnici Glasa Koncila na duhovnoj obnovi

Snimio: B. Čović | Duhovna obnova djelatnika Glasa Koncila u Krašiću

ZAGREB – KRAŠIĆ Tridesetak djelatnika i suradnika Glasa Koncila hodočastilo je u četvrtak 14. prosinca u sklopu adventske duhovne obnove u Krašić, rodnu župu i mjesto mučeništva hrvatskoga blaženika Alojzija Stepinca.

Duhovni nagovor za djelatnike katoličkoga tjednika održao je upravitelj krašićke župe Presvetoga Trojstva Ivan Vučak, koji je okupljene potaknuo na promišljanje o istinskoj ustrajnosti vlastitih molitava te na razlikovanje čvrstih čežnja od nekih površnih želja koje se mogu javiti u molitvama. Pred svakodnevnim izazovima preporučio je i zaziv: »Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se«, kao kratku molitvu koja se može višestruko ponavljati u bilo kojem dijelu dana. Djelatnike i suradnike Glasa Koncila u njihovoj zadaći izvještavanja o zbivanjima iz života Crkve u Hrvatskoj i svijetu župnik Vučak ohrabrio je i ponekim primjerima ustrajnosti koja je bila dio svakidašnjice bl. Stepinca kao zatočenika u kućnom pritvoru u Krašiću.

Svečano misno slavlje predvodio je kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkoga i bivši urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić, a propovijedao je župnik Vučak. Uoči misnoga slavlja dekanatski svećenici bili su na raspolaganju za ispovijed. Dio hodočašća bio je i obilazak obnovljenoga spomendoma bl. Alojzija Stepinca te uređenoga križnoga puta koji se nalazi podno krašićke župne crkve.