VELJAČKI MAK Radosti znak!

»MAKOVO« STEPINČEVO
Priča, pjesmica, zagonetke i molitva za blaženoga Alojzija
MOLITVENE GESTE
VELIKO PITANJE ZA SVAKOGA:
»Za koga sam ja?«
KAKO SE GRADI MISIJA
PISMO MISIONARKE IZ HAITIJA
»VJEROISTRAŽITELJI« – PRILOG ZA VJEROUČENIKE
Učenje od Isusa i upoznavanje blaga zajedništva
ZA ISUSOVIM STOLOM
Vječno radosni
MINISTRANTSKI KUTAK
Kad ministranti luduju uz čokoladu…
NAŠ KALENDAR SLAVI ROĐENDAN
440 godina Gregorijanskog kalendara
U »MARTINOM DNEVNIKU«
Valentinovo i »muke s Filipom«
»PSIHOTEST« ZA PROMIŠLJANJE
Slobodno vrijeme – dar ili breme?
PROLETUŠE SA SVIH STRANA
Koje su ribe lovili apostoli?
PJESMICA VELJAČKA
Zašto se za rep ne smije povlačiti mačka?
(NE)ZGODNE PRINCEZE U POVIJESTI
O njima nisu bajke pisali…
MAKOVCI PITAJU, BLAŽ ODGOVARA
Kako s »duribabama« i rastavljenim roditeljima
MAKOVA ZRNCA O SREĆI
Prije nego je počneš tražiti, razmisli nije li već tu!

S početkom najkraćega mjeseca – veljače djeci u ruke stiže najdugovječniji mjesečnik za poučno i zabavno odrastanje u vjeri: »Mali koncil – Mak«.

U novomu »Maku« i ovoga puta »Vjeroistražitelji« kreću u nove pustolovne potrage za blagom vjere – uz pomoć zanimljivih zadataka na otisnutim stranicama Maka pa sve do digitalnih sadržaja dostupnih na mrežnoj stranici vjeronauk.glas-koncila.hr. Pronaći Isusovu važnu poruku; postati prvak u opraštanju; doznati zašto je važna (prva) sveta ispovijed te istražiti kako različitosti ljude spajaju ili razdvajaju, sve to može se iz videoporuka srednjoškolaca Isidora Kršnjavoga u Našicama i njihova vjeroučitelja Gorana Kneževića; mons. Antuna Sentea, rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu; pjevača zbora »Glasnici sv. Bone« i s. Ane Cvitanušić iz Vukovara te iz zanimljive animacije koju je posebno za »Vjeroistražitelje« izradio vjeroučitelj Hrvoje Šijak.

I »redovni« dio »Maka« pun je »blaga« za manje i veće čitatelje, posebice one koji se pripravljaju za sakramente prve pričesti i ispovijedi u Isusovoj »školi susreta«, te ministrante koji u svom kutku u veljačkom broju »slave Jurin rođendan«. Nezaobilazan je i veljački spomendan blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, kojem su posvećene priča, pjesmica, zagonetke te – na koricama – još »molitveni« poziv na zajedničku molitvu za njegovo proglašenje svetim! U druženju s hrvatskim misionarkama i misionarima, »Mak« za veljaču došao je do Ruande, Tanzanije i Haitija, a rubrika »Proletuše« otkriva koje su ribe lovili apostoli. »Psihotest«, uz razonodu, poziva »makovce« i »makovice« da promisle je li im slobodno vrijeme – dar ili breme! O sličnim pa i težim dječjim bremenima progovaraju »Makova zrnca« i »Blaž« odgovarajući čitateljima i na osjetljiva pitanja. Da veljače nema bez maškara i smijeha potvrđuju »Makove« šale ili »maskirani« sendviči, a da ga nema ni bez mačaka potvrđuje duhovita i poučna pjesmica o tome zašto se mačka ne smije povlačiti za rep!