Za rast u zrelosti

NOVA KNJIGA GLASA KONCILA

Nova knjiga priznatog hrvatskog psihijatra i komunikologa dr. Pavla Brajše »Pogled u sebe, svoje odnose i svoju ljubav« objavljena je u izdanju Glasa Koncila.

Knjiga je nastala sabiranjem članaka koji su u tjedniku Glas Koncila objavljivani kroz tri godine, od Uskrsa 2012. do svibnja 2015. Kroz svoje kratke autorske tekstove, podijeljene u 3 velike cjeline, Brajša donosi poticaj, izazov i pomoć čitatelju da napreduje u razvoju i zrelosti svoje osobnosti, u odnosu prema sebi i drugima, te u vlastitoj sposobnosti za istinsku ljubav.

Prva i najopsežnija cjelina pod nazivom »Pogled u sebe«, donosi niz od 80 tekstova koji »žele pomoći u zavirivanju u sebe samoga, u svoju osobnu stvarnost i koji žele omogućiti da se u svojoj nutrini potraže najbolja rješenja za sebe i da se tako ostvari što više svojih želja i potreba«.

U drugom cjelini, naslovljenoj »Pogled u svoje odnose« kroz 25 tekstova knjiga donosi tekstove koji se bave odnosima, kao najvažnijem izrazu postojanja, djelovanja i življenja ljudske osobe.

»Pogled u svoju ljubav« naslov je posljednje cjeline, koja donosi 55 tekstova posvećenih najvažnijemu i najkompleksnijemu odnosu – ljubavi.

Dr. Pavao Brajša u svojim tekstovima prenosi spoznaje do kojih su došli priznati svjetski stručnjaci; psiholozi, antropolozi, psihoterapeuti i pedagozi te tako čitatelju pruža jedinstven priručnik na nastojanje u osobnom ljudskom dozrijevanju i stvaranju preduvjeta za sretan i uspješan život. (vp)

U vremenima u kojima je suvremeni čovjek više nego ikada pozvan u svom osobnom razvoju i samoodgoju postići što viši stupanj svoje ljudske zrelosti ili postati žrtva različitih sve sofisticiranijih manipulacija dragocjena su sva sredstva koja mu u tom smišljenom naporu pomažu. Vođeno upravo tom idejom i željom za takvim služenjem čitateljima uredništvo Glasa Koncila angažiralo je proslavljenoga hrvatskoga psihijatra, psihoterapeuta i komunikologa dr. Pavla Brajšu da u autorskim kratkim tekstovima sa stranica katoličkoga tjednika nudi štivo koje može postati pravi poticaj, izazov i pomoć čitatelju ne samo da spozna stupanj svoje osobne ljudske zrelosti, nego i da se odluči da raste i napreduje u svojoj zrelosti, u odnosu prema sebi samomu, u odnosu prema drugim ljudima i posebno u odnosu prema svojoj sposobnosti za istinsku ljubav.
Iz predgovora urednika mons. Ivana Miklenića