SIJEČANJSKI MAK POZIVA: Budimo i mi prijatelji Božji!

MAKOVA ZRNCA
Kako je makovica Ana postala Božji prijatelj
UČIMO MOLITI SA STEPINCEM
VJERONAUČNI DRAMOLET
Gdje pronaći vozni red za nebo?
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
Zaljubljenost posebne vrste
100 GODINA APOSTOLA BEZGRJEŠNE
BLAŽEVA POŠTA
Je li sveti Nikola duh?
U SRCU MAKA:
MaLIMAk – šesnaest stranica za prvopričesnike!
PISMA IZ MISIJA
Na prijateljstvo s Bogom posebice pozivaju stranice s rubrikama koje svojom domišljatošću, vještinom, suradnjom i ljubavlju već desetljećima sustvaraju sami čitatelji lista.
U NAROČITOJ ŠKOLI
Među “divovima” Katoličke osnovne škole Lotrščak
SVETAČKE ZGODICE
Tko je bio prvi pravi katolički novinar?
PSIHOTEST ZA SIJEČANJSKE DANE
Koja si zimska pojava: inje, snijeg, tuča ili led?
IZRADITE SAMI SVOJIM RUKAMA
Domaći plastelin koji traje danima
OSAM STRANICA ZAGONETAKA
Zimske radosti u osam (i više) smjerova!

Prvi novogodišnji “Mali koncil” – “Mak” sa svoje naslovnice otvoreno čitatelje poziva “Budimo i mi prijatelji Božji”! Poziv na to prijateljstvo, koji svojim vršnjacima upućuje makovica Ana koja je sama izradila pravu lijepu slikovnicu, proteže se na sve 52 stranice dječjega vjerskoga mjesečnika, obogaćene još kartonskim umetkom s jedinstvenim Biblijskim “Makbookmarkerom”.

Kako postati dobar, pravi Božji prijatelj? – “Mak” nudi odgovore u svojim redovitim rubrikama, kao što su: “Učimo moliti s kardinalom Stepincem”, “Makova zrnca”, “Iz vjeroučiteljeve bilježnice”, “Nedjeljom na misu” ili “Blaževa pošta”, ali i u ostalim siječanjskim sadržajima: o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, o čudotvornoj medaljici apostola Bezgrješne, o đacima Katoličke osnovne škole Lotrščak u Zagrebu, misionarskim iskustvima s Madagaskara…

Na prijateljstvo s Bogom posebice pozivaju stranice s rubrikama koje svojom domišljatošću, vještinom, suradnjom i ljubavlju već desetljećima sustvaraju sami čitatelji lista, kao što su: “Makovci javljaju”, “Pišemo rišemo” ili “Mali mozaik dobrote” – živi dokazi svega što djeca, uz pomoć svojih vjeroučitelja i kateheta, sama mogu zamisliti, pokrenuti i ostvariti na tom putu postajanja Božjim prijateljem!

Najmlađe makovce, po običaju, dočekat će “njihov dio časopisa”, 16 stranica pod nazivom “MaLIMAk”, prilagođenih i za prvopričesničku pripravu. A sve ostale čitatelje – pa i u krugu odraslih članova obitelji – čeka obilje poučnoga i razbibrižnoga sadržaja za oplemenjivanje prazničnih dana. (cv)