MAK ZA OŽUJAK Priprava za Uskrs!

DAN MJESECA
Kako je nastao Dan očeva
MOLIMO U OBITELJI
PISMO SA SALOMONSKIH OTOKA
RADOSNI PRVOPRIČESNICI
Uređivanje “korizmene staze”
BLAŽEVA POŠTA
Kada su “veze bez veze”?
DRAMOLET S OBITELJSKIM NADMUDRIVANJEM
Je li “prekršaj” učiti nedjeljom?
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
DOČEKAJMO USKRS S VLASTITIM RUKOTVORINAMA
“Pisanica-torbica” i “Gusjenica-leptir”
U KUHINJI SA S. IGNACIJOM
Naresci od naranče

Ožujski broj dječjeg vjerskog mjesečnika Maloga koncila – Maka, iako po trenutku izlaženja „korizmeni“, već od naslovnice „polijeće“ ka uskrsnoj radosti koja „probija“ iz mnogih njegovih sadržaja. Da nestrpljivo iščekivanje Uskrsa protekne u pravome duhu, ožujski Mak posebno se posvetio nadolazećem blagdanu sv. Josipa, Marijina zaručnika, Isusova hranitelja i zaštitnika obitelji. Tako će mladi čitatelji Maka saznati kako je nastao Dan očeva i koja mu je veza sa svetim nazaretskim tesarom; naučiti će moliti Josipovih sedam boli i sedam radosti; u rubrici Molimo u obitelji utvrditi kako svaka obitelj može odabrati još i baš svoga svetca zaštitnika; a povrh svega čekaju ih zagonetke i bojanke na temu očeva i Josipa!

U „korizmenijem“ dijelu broja makovci će Iz vjeroučiteljeve bilježnice pročitati dojmljivo razmišljanje o tome kako je smrt tek usamljena „crna nit u bijelom tkanju“ neprekinuta života; a u Papinim poticajima kako se Bog veseli kad nam prašta u sakramentu ispovijedi! Razveseliti će to osobito Radosne prvopričesnike, u istoimenoj rubrici koja ih priprema na prvu ispovijed. Koliko korizmena odricanja imaju smisla, otkriva rubrika Pisma iz misija u javljanju s. Marte Nikolić sa Salomonskih otoka, a dramolet naslova Prekršaj odgovara na pitanje je li grijeh učiti nedjeljom?

„Zrake Uskrsa“ pak, izbijaju iz lijepih sjećanja na Uskrs kod moje bake, iz Proljetne slikoslovke, iz poučne „formule“ za izračunavanje datuma Uskrsa, a na jedinstven i kreativan način u rubrici Znam sam uz koju će čitatelji izraditi Torbicu- pisanicu, te s Makovim kartonskim umetkom na kojem će vješte dječje ruke neuglednu gusjenicu pretvoriti u predivnog leptira!

Stripovi, priče, „glavolomke“, „proletuše“, „psihotest“, šale, zagonetke te brojni dječji literarni i likovni radovi samo su ona poznata, djeci omiljena „točka na i“ svakoga broja Maka!