MAK ZA OŽUJAK »Makov« korizmeni poziv: »LJUBIčasTO doba«

KORIZMENI »VJEROTEST«
Deset pitanja za četrdeset dana
POTICAJI ZA KATEHEZU UZ RAZONODU
»Korizmena kocka«: za igrokaz i za svakodnevni korizmeni hod
MJESECI U MOLITVI
RAZGOVOR UGODNI SA S. ANTONIJOM GRUBIŠIĆ
»Časna koja leti« uz »male anđele«
SVJETSKI DAN VODA U TANZANIJI
UZ DAN SVJEDOKA VJERE
Sjećanje na hrvatske misionare mučenike 
UZORI VJERE
»KORIZMENA« PTICA
Češljugar – kroz trnje do hrane! 
POUČNA PRIČA O PRIJATELJSTVU
Kako je zec našao lijek za lava?
SAZNAJEMO ZA VAS
Nova knjiga o svetosti – pisana za tinejdžere
BLAŽ VAM ODGOVARA
Je li i svećenik »zanimanje«?
ZAGONETKE, »REZALICE«, RECEPTI, TESTOVI…
Osmosmjerno »Veliko čišćenje«!
ŠALE, PITALICE, GLAVOLOMKE, AFORIZMI…
»Pekmezasto« dijete nije nimalo slatko!

Ožujski »Mak«, sav smješten u korizmu, razdoblje priprave za proslavu Uskrsa, svoje malene i mlade čitatelje poziva riječima: »LJUBI čas TO doba«. Odnosno, da im u tom ozbiljnom, »ljubičastom dobu« liturgijske godine, zadaća bude da drugi u njima i njihovu ponašanju prepoznaju onu Isusovu ljubav, prisutnu posebno u neveselim i teškim životnim trenutcima, koje se ne može izbjeći.

Za tu »korizmenu misiju« svjedočenja ljubavi prema bližnjima, »korizmeni« (a unatoč tomu vedar i razigran) »Mak« djeci, kao i njihovim roditeljima i vjeroučiteljima, nudi pregršt sadržaja. Od »Korizmene kocke« kao prigodnoga igrokaza, ali i prave kartonske kocke za obiteljski korizmeni hod, pa do »Vjerotesta« koji je u 10 pitanja »stisnuo« 40 korizmenih dana. U rubrici »Pisma iz misija«, duh ljubavi za bližnje i potrebite vodi čitatelje do Tanzanije, u kojoj je voda vrjednija od zlata, a »Razgovor ugodni« predstavlja redovnicu koja je svoj život posvetila najmlađim bolesnicima, trudeći im se donositi živoga Isusa. Korizmena odricanja i žrtvice uvukle su se i u rubrike »Nedjelja s Isusom«, »Vjerin vrtić« te u brojne »Makove« zagonetke, križaljke i osmosmjerke, a u »Zoomaku« svoje je mjesto našao češljugar, kao »korizmena ptica«.

U ožujskom broju važno mjesto ima i sveti Josip, Marijin zaručnik, koji je – uz rubriku »Mjeseci u molitvi« – dobio još stražnje korice uz pomoć kojih će djeca učiti moliti »Krunicu svetoga Josipa«, a i strip-junakinja »Klara« sjetila ga se obrađujući u stripu Dan očeva. Neizbježno ga se spominje i na stranicama posvećenima Navještenju Gospodinovu, gdje »bistrooke« dočekuju posebni zadatci, a rubrika »Uzori vjere« donosi životnu priču svetca koji je utemeljio Družbu sv. Josipa.

Na ostalim stranicama »Ekomak« podsjeća na to koliko su nam u životu važni kukci, »Martin dnevnik« daje naputak kako umaknuti vijestima i hororima, a »Blaž« među brojnim pitanjima odgovara i na ono je li svećenik »zanimanje«. Sami mladi čitatelji, kao »su-urednici« dječjega mjesečnika, i ovoga puta ispunili su stranice nazvane »Makovci javljaju« i »Pišemo – rišemo«, dokazujući i time da su na Isusovu putu ljubavi i u svako drugo doba godine, a ne samo »ljubičasto«!