MAK ZA SVIBANJ S Marijom i Duhom Svetim – »na krilima«!

RAZMIŠLJAMO U MARIJINU MJESECU
Kako nam je Isus zauvijek »posudio« svoju mamu
BIBLIJSKE MOLITVE
LJEPOTA ZASJALA I BEZ REFLEKTORA!
Najbolji radovi s jubilarnog desetoga »Dječjeg Kranjčića«
KAKO U MISIJAMA ŠTUJU MAJKU BOŽJU
Rana jutra i noći u društvu s Gospom
PISMO MISIONARA IZ ZAMBIJE
TKO JE NAPISAO »ZDRAVO KRALJICE«
DRAMOLET SVIBANJSKIH DANA
Kako pronaći pravog kuma za svetu potvrdu
NAJLJEPŠI UKRAS »MAlimaKA«
Biseri oko vrata – mama i tata!
RADOSNI PRVOPRIČESNICI RAZMIŠLJAJU
Dokad se pričešćujemo
RUČNI RAD ZA MAJČIN DAN
»Rukocvijet« za mamu
NEDJELJOM ZA ISUSOVIM STOLOM
Mi nismo od ovoga svijeta?
UPOZNAJEMO RAZLIČITA ZANIMANJA
Što sve radi psiholog?
BLAŽ VAM ODGOVARA
Kako da baku ne bole ruke?
SAZNAJEMO ZA VAS ŠTO ČITATI
Šapat koji se čuje bolje od vike
GDJE »RASTE« TREĆI NAJVIŠI KRISTOV KIP?
Saznajte u »Proletušama«, uz Izidorove volove ili deve na semaforu!
»PSIHOTEST« ZA MALENE I ONE MALO VEĆE
Pobjeđivati svi znaju, a znaš li gubiti?
POUČNA I KATEHETSKA RAZBIBRIGA
Radni listovi, osmosmjerke, zagonetke, glavolomke i pitalice
MAKOV UMETAK S NAGRADNIM ZADATKOM »GOLUBICE«
Najveći darovi – na krugu posloženi!

 

»Mali koncil – Mak«, dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik, unatoč neželjenim epidemiološkim okolnostima koje odgađaju i primanje sakramenata prve pričesti i svete potvrde, na stranicama svoga svibanjskog broja leti još jače – »na krilima« Marije i Duha Svetoga«!

U »Marijinu mjesecu« nudi obilje sadržaja posvećenih nebeskoj Majci, ali i našim mamama, koje također u svibnju imaju svoj Majčin dan. Na posebnim katehetskim radnim stranicama tako će najmlađi čitatelji, nadahnuti biblijskim tekstovima, otkriti kako nam to je Isus zauvijek »posudio« svoju mamu; na stranicama »Pisama iz misija« saznat će kako se Majku Božju štuje na Salomonskim otocima, u Brazilu, Ugandi… ; naučit će molitvu »Zdravo, Kraljice« te upoznati njena autora, neobičnog blaženika Hermana Hromog, zvanog i »čudo stoljeća«. Svoje zemaljske majčice čitatelji »Maka« moći će razveseliti jednostavnim igrokazom sročenim za njih; »rukocvijetom« koji će sami izraditi uz pomoć rubrike »Znam sam«; receptom za slasticu s jagodama ili ljepotom stihova Tina Kolumbića posvećenih majci. »Klarin« strip pak, u šaljivim zgodama povezao je Majku Božju i mame, baš kao što je to česta pojava u svakodnevnim dječjim životima.

Duh Sveti malo odraslije makovce dočekuje sa svojih 7 darova na kartonskom umetku (koji čitateljima nudi i »osmi« dar, »makovu« majicu, uključe li se u nagradni natječaj), ali i u vrlo aktualnom dramoletu »Pravi kum«, koji propitkuje po kojim to kriterijima danas mnogi potvrđenici biraju svoje kumove, donoseći im i pravu pouku.

Ljepota je zasjala (i bez reflektora) na stranicama posvećenima najboljim dječjim radovima pristiglima na jubilarni, 10. Susret hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva »Stjepan Kranjčić«, od kojih je jedan »ponio« i naslovnicu svibanjskoga broja! Jer, upravo ljepota je bila tema prošlogodišnjega natječaja, pa je divno (i korisno) vidjeti kako ju djeca pronalaze i spoznaju u ovo, ne osobito lijepo, doba epidemije.

U redovnim rubrikama na svoje će doći i ljubitelji priča, stripova, zanimljivosti, šala, glavolomki, zagonetaka i dječjih literarnih i likovnih radova… Oni željni malo ozbiljnijih sadržaja, u rubrici »Biblijske molitve« saznat će, na primjeru Samuelove majke Ane, što je to zavjetna molitva; a u rubrici »Moje zanimanje« što sve radi psiholog. »Makov psiholog« pak, u šaljivom tonu »Psihotesta«, pitajući čitatelje »Znate li i gubiti«, podsjeća da se život ne sastoji samo od pobjeda, u kojima se svi znaju snaći.