PROSLAVILI DIJAMANTNI I ZLATNI PIR Glazbeno daroviti i karitativni supružnici

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija | Troje praunučadi, petnaest unučadi i petero djece rođeno je iz braka koji su sklopili Lenka i Vjekoslav Klein 1963.
Dijamantni pir glazbeno darovitih splitskih supružnika

SPLIT • Troje praunučadi, petnaest unučadi i petero djece rođeno je iz braka koji su sklopili Lenka i Vjekoslav Klein 1963. u splitskoj crkvi Srca Isusova na Manušu, gdje su zajedno pjevali u crkvenom zboru. Svoj dijamantni pir supružnici Klein proslavili su u četvrtak 17. kolovoza zajedno sa svojim potomcima u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Mravincima. Zahvalno misno slavlje u povodu visoke obljetnice bračnoga života supružnika Klein predvodio je voditelj splitskoga katedralnoga zbora Šime Marović. »Dirigent obiteljskoga orkestra koji bdije nad svima« – tako su u »glazbenim kategorijama« članovi obitelji Klein i njihovi prijatelji doživljavali majku Lenku. A oca Vjeku, dugogodišnjega pjevača Katedralnoga zbora sv. Duje u Splitu, opisali su kao čovjeka koji »nije imao samo dobar glas, nego dobro, veliko i plemenito srce koje je odgojeno na Božjem srcu«. (SBC/M.E.)

»Ekumenski zlatni pir«
Snimila: N. Špoljarić | U Osijeku svečano proslavljen zlatni bračni jubilej Zorislava i Zdenke Horvat

OSIJEK • Dugogodišnje karitativno djelo, ekumenska, pastoralna i čovječna suradljivost – neke su od prvih asocijacija kada se u župi sv. Josipa radnika u Osijeku spomenu supružnici Zdenka i Zorislav Horvat. U subotu 26. kolovoza supružnici Horvat proslavili su pet desetljeća bračnoga života. Slavlje njihova zlatnoga pira svojom je nazočnošću uveličao i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, ali i predstavnici drugih vjerskih zajednica koje djeluju u Osijeku. U braku supružnika Horvat rođeno je četvero djece, a dočekali su i devetero unučadi. U župi sv. Josipa žive od 1975. godine, a upoznali su se u osječkoj crkvi sv. Petra i Pavla (tada župna crkva, a danas konkatedralna crkva) kao članovi župnoga zbora. Djelujući gotovo pola stoljeća u svojoj osječkoj župi kao angažirani vjernici, osim karitativnih i ekumenskih doprinosa, pomagali su i u nadogradnjama i uređivanju crkve. (Nevenka Špoljarić)