Glas Koncila br. 21/2024.

HOD ZA ŽIVOT U GLAVNOM HRVATSKOM GRADU
»Svaki je novi život pravo čudo i to čudo zaslužuje biti viđeno«
MOLITVA ZA ŽRTVE NAJKRVAVIJEGA SVIBNJA U HRVATSKOJ POVIJESTI
»Naša stvarnost ne će postati lijepa samo zbog snova, nego zbog svesrdnoga zalaganja za istinu«
MOLITVENI SPOMEN I TRIBINA O ŽIVOTU I DJELU NEZABORAVNOGA DON ŽIVKA KUSTIĆA
PAPA FRANJO POHODIO VERONU
Društvo koje ima budućnost dijalogom rješava konflikte
UZ KAMPANJU NA ZAGREBAČKIM ULICAMA
UPITNOST PREVENTIVNIH ZAHVATA
ODRŽAN 18. ZAGREBAČKI »DIES THEOLOGICUS« O ZNAČENJU TEOLOGIJE
SOCIJALNA PRAVDA NAJVIŠA VRJEDNOTA?
JOŠ DA NISU TOLIKO NA MOBITELIMA…
ŠIRITELJ POBOŽNOSTI SV. ŠARBELA RAYMOND NADER
IMAJU LI ANĐELI KRILA?
DVOJBE PRED VELIKIM ŽIVOTNIM TEMAMA
UZ »ROĐENDAN« velikoGA SVETCA

Iz tiska je izašao novi broj Glasa Koncila, pripremljen za nedjelju 26. svibnja.

Dvije su teme kojom se otvara novi broj – molitvom za žrtve najkrvavijega svibnja u hrvatskoj povijesti te Hod za život u glavnom gradu.

O neviđenom razvoju događaja koji upućuju na dekonstrukciju povijesnih laži i struktura, i to praktički samo nekoliko dana nakon što je novi Hrvatski sabor konstituiran i nakon što je najavljeno kakav će biti sastav nove izvršne vlasti, komentar piše glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić. »Da su hrvatski građani spremni i na dekonstrukciju struktura koje šire učmale vrijednosti relativiziranja ljudskoga života vidljivo je ovih dana na manifestacijama koje organizira inicijativa Hod za život; kako za živote koji dolaze tako i za živote koji su ugašeni, po ordinacijama i (po)ratnim stratištima«, piše među ostalim urednik Stanić.

U fokusu novoga broja je i nedavno održana tribina o don Živku Kustiću kod grkokatolika na Gornjem gradu. Nezaboravnoga grkokatoličkoga svećenika i urednika Glasa Koncila prisjetili su se njegovi suvremenici te istraživači njegova života i djela.

Uz ideološku kampanju na zagrebačkim ulicama  programa koji je diljem svijeta doživio fijasko stranice Glasa Koncila otkrivaju što se krije u pozadini provokativnih plakata o »seksualnom obrazovanju«.

Širitelj pobožnosti sv. Šarbela Raymond Nader, koji je nedavno posjetio Hrvatsku, za Glas Koncila govori o svetčevim porukama suvremenomu čovjeku, odnosu vjere i znanosti te kršćanima na Bliskom istoku.

Ivana Brlić-Mažuranić, slovački predsjednik vlade i Eurosong našli su se u fokusu svibanjskoga izdanja magazina Prilike koje dolazi uz novi broj Glasa Koncila. Rubrika Psihologija bavi se zadovoljstvom u životu i traženjem smisla. Prilika piše i o konferenciji o temi ekonomije zajedništva koja je sredinom svibnja održana u Zagrebu. A iako se iz mjeseca u mjesec nižu toplinski rekordi, mali se pomaci događaju na planu suočavanja s posljedicama klimatskih promjena. Klimatska pravednost središnja je tema rubrike Ekologija.