Glas Koncila br. 4/2021.

INTERVJU
KOMENTAR
VARŠAVA
Proročka aktualnost sv. Ivana Pavla II.
VATIKAN
Na pomolu novo približavanje katolika i pravoslavaca?
TEOLOŠKI OSVRT
SUSRET
ZAGREB – ĐAKOVO
Učenike ne mogu zadovoljiti unaprijed smišljeni odgovori Crkve
(PRI)GOVOR ZNANOSTI
OBITELJI I MEDIJI
REPORTAŽA

Fotografijom hrvatskih biskupa koji su pod kacigama i između skela razgledavali ranjenu katedralu i potresom pogođeni nadbiskupski dvor otvara se Glas Koncila priređen za nedjelju 24. siječnja.

Osim posjeta katedrali,  Glas Koncila donosi opsežan izvještaj sa 61. zasjedanja Sabora HBK, kao i poruku ohrabrenja koju su sa zasjedanja uputili hrvatski biskupi.

Urednik Glasa Koncila u redovitom se komentaru osvrće na prvo Stepinčevo na otvorenom, koje će se 10. veljače odvijati na trgu pred zagrebačkom katedralom. »Ako najviša crkvena vlast dopušta častiti blaženike na određenom području, a svetce na području cijele Crkve, izlazak proslave Stepinčeva iz okruženja stradale zagrebačke prvostolnice pod nebeske svodove mogao bi se, bez obzira na okolnosti potresa i pandemije, čitati i kao novi znak nade«, piše Stanić.

Povijesnom tematikom bavi se i prilog na 5. stranici. Naime, Glas Koncila je skrenuo pozornost na pisanje vatikanskog L’Osservatorea Romana, koji je objavio veliki prilog o knjizi dr. Johana Ickxa »Papa Pio XII. i Židovi«.

U rubrici intervju govori teolog i franjevac dr. Anđelko Domazet. Bez solidarnosti sloboda je potpuno prazna riječ, središnja je poruka intervjua.

Rubrika Reportaža predstavlja život župe sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi. U rubrici Susret govori Vladimir Krpan, neumorni pijanist, pedagog i laureat ugledne nagrade »Ivan Filipović«

IZVORGlas Koncila br. 4/2021.
Prethodni članakGlas Koncila br. 4/2021
Sljedeći članakPROKUŠAVANO TISUĆAMA GODINA List, plod i mliječni sok smokve