LISTOPADSKI MAK Bogu zahvalni

BOG NAS ZOVE
BOJANKA I IGRA
Za ljubitelje životinja i Franjine prijatelje
DJECA PIŠU PRIČE
Ja vjerujem u anđele
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
Tko su Božji “miljenici”?
LISTOPADSKI DRAMOLET
Evanđelist – slikar Blažene Djevice Marije
MOLIMO U OBITELJI
PISMA IZ MISIJA
RADOSNI PRVOPRIČESNICI
Najljepša “definicija” Boga
RECITAL UZ NEDJELJU ZAHVALNOSTI
Divan si, Bože, po rukama radišnim!
TREĆI KUGLAČ SVIJETA STIPE ŽUNIĆ
Vjeronauk mi je bio odskočna daska
ZNA LI BLAŽ SVE ODGOVORE
Je li se Bog skrio?

Listopad, sa svojim Danima kruha, Nedjeljom zahvalnosti Bogu za plodove zemlje i Misijskom nedjeljom, na stranicama listopadskog broja Maloga koncila pretvorio se u 54 stranice hvale i zahvaljivanja!

Za Nedjelju zahvalnosti “Mak” nudi prigodan prateći tekst uz prinos darova na misnome slavlju iz pera svećenika, a “Klara” u svojem stripu duhovito razmišlja o zahvalnosti Bogu na daru kruha našeg svagdašnjeg.


Sestra Marta Nikolić u “Pismima iz misija” Bogu zahvaljuje što ju je poslao na daleke i siromašne Salamonske Otoke, da ondje može dijeliti bogatstvo njegove riječi, a treći bacač kugle na svijetu Stipe Žunić podsjeća djecu čitatelje na zahvalnost roditeljima i vjeroučiteljima.


Rubrika “Molimo u obitelji” u svoje središte stavlja krunicu, upućujući kako i zašto zajednički obiteljski zahvaljivati Majci Božjoj njenom najljepšom molitvom krunicom, a na ovitku Maka predložak je za lakše učenje i pamćenje molitve “Zdravo Kraljice”!

Rubrika “Iz vjeroučiteljeve bilježnice” otkriva kako se može zahvaljivati čak i na našim obvezama, poslovima, učenju i zadaćama, a istinske uzore zahvalnosti Bogu čitatelji će pronaći u “Dramoletu” o Marijinom evanđelisti te u “Zgodicama” iz života fra Bonaventure Dude.


A sve ostale stranice bogatog listopadskog broja, sa svojim zagonetkama, bojankama, tražilicama, testovima, “Blaževom poštom”, šalama i pitalicama zahvaljivanje su na radosti i prijateljstvu s Bogom i ljudima!