S OŽUJSKIM MAKOM Poput velike obitelji

KROZ KORIZMU – KAO VELIKA OBITELJ
Pod krovom s 10 glava – dovoljno nadahnuća za 40 dana!
UPOZNAJEMO I VJEŽBAMO MOLITVENE GESTE
STRIC NA BICIKLU
Priča o sluzi Božjem Franji Kuhariću
POTICAJI UZ BLAGDAN SVETOGA JOSIPA
Kako je Bog Marijinu Zaručniku govorio u snovima
»MINISTRANTSKI« KUTAK RASTE
Od monstrance do »majstora od zvonaca«
»VJEROISTRAŽITELJI« – PRILOG ZA VJEROUČENIKE
Uspinjanje na sveto mjesto i »razbijanje korizmenih šifri«
»WEBARE MUNONGA!« IZ UGANDE
MOGU LI OSMAŠI POSTITI OD INSTAGRAMA
Dramolet za promišljanje o pravom postu
SVETAČKE ZGODICE
Upoznajte svetca koji je utemeljio prvu pomoć
»ŠTO ĆEMO S BORNOM?«
Treba pomoći i razrednomu nasilniku
(NE)OBIČAN SUPERHEROJ
Svakodnevni život krije herojske priče
ZA ISUSOVIM STOLOM
Pozvani smo na slavlje
(NE)ZGODNI PRINČEVI U POVIJESTI
Dječak koji je dobio stvarne vojnike za igru
MAKOVCI PITAJU, BLAŽ ODGOVARA
Kako »vezati« jezik, a kako se »odvezati« od ekrana?
STRANICE ZDRAVE RAZBIBRIGE
Zagonetke, pitalice, glavolomke, bojanke, šale, premetaljke…

Ožujski broj Maloga koncila – »Maka«, sav »uronjen« u korizmene dane, djeci i mladim čitateljima donosi obilje korizmenih priloga, potvrđujući po njima da četrdesetnica nije tek vrijeme posta i trapljenja, plača i suza. Posebno to dočarava prilog koji kreće već s naslovnice ožujskog »Maka« – susret s deseteročlanom obitelji Karačić, koja korizmenim svjedočanstvom svojih članova na blizak i svima razumljiv način dočarava istinu da je prihvaćeni križ, s Kristom, naša životna i pobjednička snaga. Slika velike i složne obitelji – sa svim njenim radostima ali i križevima, u kojoj se najviše i prvo brine o najmanjima – ponuđena je čitateljima »Maka« kao slika njihove »makovske« obitelji ali i više, kao željena slika cijele Crkve i društva.

Uz »Vjeroistražitelje« (poseban prilog za vjeroučenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola) koji tragaju za »korizmenim šiframa« uspinjući se do svetoga mjesta, još niz redovnih rubrika zablistao je sjajem razdoblja priprave za svetkovinu Uskrsa. Tako dramolet promišlja mogu li osmaši postiti od instagrama, a igrokaz »Doba velikih plodova« slikovito dočarava kako bi mogla i morala uroditi naša korizma. »Radosni prvopričesnici« na svojim se stranicama susreću s Isusom u pripravi za sakrament ispovijedi, a temu opraštanja i pomirenja ima čak i »psihotest« pod naslovom »Znaš li opraštati«. Čitatelji će otkriti i zašto korizma ima upravo 40 dana, a u vrckavoj »Blaževoj pošti« potražiti odgovor kako se »odvezati od ekrana« a kako »zavezati jezik« u svađama. Osobito privlače ožujske priče: jedna posvećene Danu očeva uz blagdan sv. Josipa, te druga – »Stric na biciklu« – koja se o 20. obljetnici smrti Franje Kuharića prisjeća kardinala i sluge Božjega, koji je davne 1966. – upravo u ožujku – bio o prvi »odgovorni urednik« prvoga broja »Maloga koncila«.

Na prepunih 60 stranica, ojačanih kartonskim umetkom s nagradnom bojankom, »MaK« – jedini dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik – donosi još obilje zanimljivosti: pozdrave misionarki iz Ugande, »vodič« za praćenje nedjeljnih misnih čitanja, »Proletuše« sa svih strana, stripove, zagonetke, glavolomke i pitalice, te sve prostraniji »Ministrantski kutak«, u kojem služitelji pri oltaru, kao jedna naročita »obitelj«, dižu »palac gore« za našeg svetog blaženika Alojzija!