MAK ZA RUJAN Novi MAK – djeci Isusov znak!

LJETO – S BOGOM!
Što su sve »makovci« radili tijekom ljeta
MJESECI U MOLITVI
NA KRILIMA »LETEĆEGA SVETCA«
Kome se moliti na početku školske godine?
»BOG NAM ČUVA LEĐA«
Pisma »makovaca« misionarima (i obrnuto)
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
VJERONAUČNA PROVJERA
Evanđelisti vas testiraju
RASTIMO U VRLINAMA
Radost kao stil života i trajna osobina
PROLETUŠE SA SVIH STRANA
Koji je svetac sam sebe nazvao majmunom?
FILATELISTIČKI KUTAK
Tragom dopisnice do 550 godina starog samostana svete Marije
RADOSNI PRVOPRIČESNICI
Priprema za prvu pričest pomoću Evanđelja
SLIKOPRIČA
Mačka i »svetac od malih šala!
BLAŽEVA POŠTA
Koliko se dugo pamti »Mak«?
PRAVA LOPTA ZA KARTONSKU
Tko su dobitnici ljetne nagradne igre?
BOGU HVALA!
Pjesma s notama i pokretima za Dan zahvalnosti

Uz početak nove nastavne, vjeronaučne i katehetske godine već dulje od pola stoljeća dolazi i novi rujanski broj Maloga koncila – Maka. Svim dugogodišnjim čitateljima ali i onima koji će po prvi puta uzeti časopis u ruke, Makova novinarsko-urednička ekipa dolazi ususret – novim duhovnim poticajima, igrama, molitvama, pričama, zagonetkama, stripovima, testovima i nagradnim zadatcima… Ukratko, pravim prijateljstvom!

Uz redovite rubrike, u (n)ovoj vjeronaučnoj godini u Maku dolaze i dvije nove: »Mjeseci u molitvi«, kao poziv na zajedničku molitvu u različitim prigodama te »Rastemo u vrlinama« o »vježbanju« i usvajanju vrlina za još snažnije prijateljstvo s Bogom i ljudima. Baš kako i priliči rujnu, mjesecu u kojemu se radujete susrećući iznova svoje prijatelje, predstavljena je vrlina »radost«. Radovat će se zasigurno i dobitnici prave »Makove lopte«. Imena nagrađenih sudionika igre, koja je kao umetak bila ponuđena u lipanjskom Maku (»Složi i ukrasi Makovu kartonsku loptu)«, objavljena su u novome broju Maka.

Pored »Vjerinog vrtića«, kojim se nudi bogat sadržaj za vjersku formaciju djece vrtićke dobi, tu je još čitav niz stranica »MAlimaKA«, kao pomoć katehetama i vjeroučenicima u pripravi za sakrament ispovijedi i prve pričesti. Poticaji i pomoć na razigran i radostan način: uz priče, pjesme, bojanke, zadatke… Za one malo starije »Makovce« tu je i vjeronaučni »test«. Ovoga puta ispitna pitanja postavljaju četvorica evanđelista. Iskrene i točne odgovore zahtijeva i novi »psihotest«, u kojemu svatko može »izmjeriti« svoju samouvjerenost. Potrebnu količinu »bogatstva« za istinsku sreću ali i odgovor na pitanje koliko si bogat ili pak siromašan, otkriva sam papa Franjo u rubrici »Papini poticaji«. Još jedna nagradna igra pod nazivom »Da sam ja misionar« urodila je plodovima vrijednih »makovaca«, koji su lijepo obogatili ovogodišnji jubilarni 30. susret hrvatskih misionara i misionarki, koji se krajem lipnja održao u Novigradu na Dobri. Da »makovci« već dobro znaju što znači biti misionar i koliko je misijska djelatnost Crkve živa i važna, fotografijama i tekstom, te njihovim pismima pokazale su stranice dugogodišnje rubrike »Pisma iz misija«. Poticaj za pripravu proslave Dana zahvalnosti za Božja dobročinstva dolazi u obliku prigodnog programa s notnim zapisom, koji se može pronaći i na mrežnoj stranici Maloga koncila.

»Makovcima« vjerni i već dobro poznati poučni i razbibrižni sadržaji u novome Maku nude se u obliku nove priče »Larina odluka«, Martina dnevnika pod naslovom »Bakina ljetna škola«, pristigle »Blaževe pošte«, stalnih rubrika kao što su »Nedjelja s Isusom«, »Saznajemo za vas«, »Znam sam«, »Dramolet«, »Ekomak« ili »Proletuše«. Postavljen je, dakako i novi nagradni zadatak, a u samoj sredini lijepa je bojanka s poticajnom biblijskom misli.

Više nego dovoljno za jedan »broj« kojim vas – poštovani župnici, vjeroučitelji i katehete, roditelji i djeco, bake i djedovi – pozivamo da postanete (godišnji) Makovi pretplatnici!

I naravno… dragi naši prijatelji, šaljite nam svoja pisma, pitanja, literarne i likovne radove, nagradne kupone, prijedloge… Da zajedno rastemo u radosti!