NESVAKIDAŠNJI HODOČASNIČKI POHOD »Bijelo-plavi« posjetili aljmašku bratovštinu

Nogometaši Osijeka u aljmaškoj Cenacolovoj bratovštini
Foto: NK Osijek | U aljmaškoj Cenacolovoj bratovštini dogodio se nesvakidašnji hodočasnički pohod nogometaša Nogometnoga kluba Osijek

ALJMAŠ • U aljmaškoj Cenacolovoj bratovštini Gospa od Utočišta – najnovijoj bratovštinu u Hrvatskoj, osnovanoj 2019. godine – dogodio se u četvrtak 16. studenoga zanimljiv, nesvakidašnji hodočasnički pohod nogometaša, stručnoga stožera, menadžmenta i uprave Nogometnoga kluba Osijek i susret s korisnicima kuće. Tijekom susreta »zvijezde« su bili skromni, radišni momci u zajednici sa svojim životnim ispovijestima. Radostan događaj otvoren je srdačnošću i duhovnim nagovorom svećenika Ivana Jurića te nastavljen svjedočenjem mladića o povratku iz »tame u svjetlost«, a športaši su upoznali način života u Zajednici koja živi od providnosti, molitve i rada.

»U procesu ozdravljenja važan je skupni rad u kojem neizostavnu ulogu ima ‘anđeo čuvar’ koji dodaje ‘loptu’ jer cijeli se život sastoji od ‘dodavanja lopte’. Nitko nije igrač za sebe i svrha sam sebi na životnom terenu«, rekao je svećenik duhovnik Jurić, koji je izrazio zahvalnost za hodočasnički posjet »bijelo-plavih« jer su svjedočenja i druženje športaši duboko proživjeli, a svojom su nazočnošću učinili veliko djelo potpore Cenacolovoj zajednici – ne samo u Aljmašu već u Hrvatskoj. Cenacolo su bijelo-plavi posebno pozdravili i darovali momcima dresove kluba, nogometne lopte za rekreaciju, duhovnika-trenera počastili trenirkom te uručili potrepštine za svakodnevni život.

Cenacolova bratovština Gospa od Utočišta mjesto je u kojem su mladi koji iza sebe imaju probleme s ovisnošću te se pripremaju za novi život, ali ta kuća ugošćuje i skupine hodočasnika koji se dolaze upoznati s duhovnošću i stilom života u Cenacolu.

Nevenka Špoljarić