S »MAKOM« ZA PROSINAC Ususret Božiću!

BETLEHEMSKA ČAROLIJA »VJEROISTRAŽITELJA«
Od 1. do 4. razreda – svjetlost i toplina Božića!
POZIV NA IGRU IZ PAPINSKIH MISIJSKIH DJELA
»Mali korak – velika radost!«
MOLITVA RAŠIRENIH RUKU
DRAMOLET ZA PRAVO DOŠAŠĆE
Pogled iz ispovjedaonice
KAKO RASTE MISIJA
SALOMONSKI OTOCI, RUSIJA, EKVADOR
Došašće i Božić u misijskim krajevima
BOŽIĆNA NOĆ SVJETLOSTI
Klanjaju se i pastiri i kraljevi
MINISTRANTSKI KUTAK
Kako su Isus i misionar Jura postali »zlatoprstići«?
MAKOVO UREDNIŠTVO »PLANULO«!
»Svijeća koja osjeća« sve je obasjala
RADOSNI PRVOPRIČESNICI
Na susretu s Novorođenim
SVETAČKE ZGODICE
Prepoznavanje Božića u uskrslome Lazaru
BOŽIĆNI »PSIHOTEST« UZ DJETEŠCE
Očima vola, magarca, deve ili ovce?
»PROLETUŠE« SA SVIH STRANA
Veza roda i novorođenčadi postoji!
»MARTIN DNEVNIK« UZ DAN SVETE OBITELJI
Najbolja stvar na svijetu
PRIČE ZA OBITELJSKO SUSRETANJE
»Božić vagonaša« i »Bogatstvo srca«
JEDINSTVENE RUKOTVORINE ZA SVE MAKOVCE
»Moja božićna kuglica« i »Jaslice – na razvlačenje«!

Dječji mjesečni list »Mak« – cvijet molitve, znanja, igre i prijateljstva – izdanjem za prosinac svoje malene i one veće čitatelje vodi ususret Božiću! Od uvodnika u kojem ih tješi da, unatoč svemu onomu čega sada zbog pandemije nemaju, po Božiću i Isusovu rođenju uvijek i svagda sve imaju!

U božićnom duhu priređen je i već lijepo prihvaćen prilog »Vjeroistražitelji«, koji učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole donosi zanimljive zadatke i izazove za nezaboravno »putovanje« danima došašća ususret blagdanu Božića. Traženo »blago« otkriva se digitalnim putem te djeci ususret »dolaze«: božićna čestitka iz Betlehema; poticaj na molitvu fra Josipa Vlašića iz Franjevačke kuće molitve – hercegovačkog mjesta Masna Luka i dvije audio priče: »Neočekivani gosti« te »Legenda o zlim vremenima i dobrome Nikoli«.

I preostalih pedesetak stranica »Maka« odiše došašćem, čekanjem Maloga Isusa i slavljenjem njegova dolaska. Tako se Djetešcu u jaslicama na Makovim stranicama klanjaju i pastiri, i kraljevi, zvijezda se spušta na zemlju zbog njega, a uz priču o nastanku božićnih kuglica, na umetku se krije zanimljiv nagradni natječaj koji čitatelje poziva da sami izrade svoju originalnu božićnu kuglicu! Hrvatski misionari iz raznih zemalja svijeta javljaju o tamošnjim adventskim i božićnim običajima, a brat i sestra Tina i Velimir u dramskom nadmudrivanju dolaze do toliko potrebnog »Pogleda iz ispovjedaonice«. I djeci omiljeni »Psihotest« zaogrnut je božićnim pogledima, pa čitatelji mogu otkriti gledaju li »maloga Isusa« (mlađe od sebe) očima vola, magarca, deve ili ovce. Ministrant Jura postao je »zlatoprstić« postavljajući župske jaslice, a rubrike »Vjerin vrtić« i »Slikopriča« otkrivaju koliko su važni naši darovi za druge, a Marta u svom dnevniku otkriva koja je to »Najbolja stvar na svijetu«. Za one koji se odvaže prirediti božićni program za župljane (ili bar ukućane), tu je igrokaz »Božiću se radujemo«, a baš svi po uputama rubrike »Znam sam« mogu izraditi vlastite jedinstvene »jaslice na razvlačenje«. U obilju drugih sadržaja za topliji i radosniji prosinac, mladi će čitatelji saznati još koji je Božji stvor najbolji trkač na svijetu; koja je veza roda i novorođenčadi, te kako se osloboditi treme. I ono najvažnije i svima nam najpotrebnije – u najdugovječnijoj rubrici lista otkrit će recept za »Čudesno umnažanje radosti i dobrote!«