MAK ZA STUDENI Vedri susreti kao čvrsti mostovi

MJESECI U MOLITVI
MAKOVCI JAVLJAJU
Kako smo proslavili Dan zahvalnosti i Misijsku nedjelju
PISMA IZ MISIJA
RASTIMO U VRLINAMA
Kako razlikovati ustrajnost od tvrdoglavosti?
ZGODA IZ BRAZILSKOG VRTIĆA
NIKOLINJSKI IGROKAZ
Velika zbrka s cipelama na prozoru…
ČITAMO I PUTUJEMO SVIJETOM
Knjižnice na četiri noge!
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
BOJIM SRCEM SVOJIM
Kako se more pretvorilo u vodu
RUBRIKA ZA SPRETNE RUKE
Izradi svoj »put« do Betlehema!
RAZGOVOR UGODNI O NOVOJ SLIKOVNICI
»Mali Mak« iz ruku »Znatiželjne Tonkice«
ZANIMLJIVOSTI U »PROLETUŠAMA«
Majka Terezija u našem kvartu i anđeoski prijatelji
ZA ZAGRIJAVANJE U STUDENOME
Križaljke, testovi, pitalice, priče, recept, sudoku s velikanima vjere i jedinstveni »adventski planer« za ubrzani rast!

Iz tiska je izišao novi broj dječjega lista Mali koncil – Mak, za mjesec studeni. Prikazujući na svojoj naslovnici radostan susret pape Franje i jednoga djeteta, novi Mak pronosi poruku o vedrini i radosti ljudskih susreta koji među ljudima postaju najčvršći »mostovi«. Bez obzira na godine, školovanost, jezične i druge razlike, vedrina susreta svladava sve granice. Upravo i novi »Mak« za studeni svojim sadržajem želi biti »most« – od blagdana Svih svetih tj. prvoga dana mjeseca studenog, sve do nedjelje Krista Kralja i početka nove liturgijske godine. Sadržajnim i poticajnim tekstovima i bogatim fotografskim prilozima, male i velike čitatelje poziva se na mnogobrojne vedre susrete: na upoznavanje sa svetcima čije spomendane slavimo; na susret s afričkim dječacima koji znaju i vole Luku Modrića ili s brazilskom dječicom, koja su pronašla jednostavno a učinkovito rješenje za roditeljsku svađu; na »Razgovor ugodni« s mladom spisateljicom i Makovom dugogodišnjom prijateljicom Antonijom Vuletić, čije je odrastanje i dugogodišnje liječenje prolazilo i uz »Mak«, a urodilo vlastitom slikovnicom imena »Mali Mak«.

Među redovitim rubrikama Maka kao što su »Martin dnevnik«, »Iz vjeroučiteljeve bilježnice«, »Proletuše« i »Psihotest« te rubrike »Pišemo, rišemo«, u kojoj se objavljuju dječje literarne i likovne »uspješnice«, pozornost privlači pristigla pošta za Blaža koji pak, odgovarajući na pisma čitatelja i znatiželjnika, otkriva da se razbolio od tzv. »blažitisa«. Pored novih nizova pitalica, šala i zagonetki, premetaljki, testova i glavolomki, u rubrici »Zoomak« predstavljen je »najbolji pjevač na svijetu«, dok je u rubrici »Rastimo u vrlinama« na red došla »Ustrajnost«.

Pored »Vjerinog vrtića«, kojim se nudi bogat sadržaj za vjersku formaciju djece vrtićke dobi, tu je još čitav niz stranica »MAlimaKA«, kao pomoć katehetama i vjeroučenicima u pripravi za sakramente ispovijedi i prve pričesti. Poticaji dolaze u obliku pjesama, bojanki, zadataka, pitalica…

Zajedno sa svim izdvojenim temama Mak poziva svu djecu da se zajedno s vjeroučiteljima i katehetama, s  roditeljima, braćom i sestrama već sad počnu pripravljati za najljepši ovogodišnji susret – s Božićem iz betlehemske štalice. Stoga u ovom broju nudi i sljedeće priloge: igrokaz za svetoga Nikolu, predložak za izradu vlastitog »puta« do jaslica, jedinstveni »adventski planer«… S »Makovim mostovima« božićna radost počinje već u studenom!