S RUJANSKIM »MAKOM« – Postanite vjeroistražitelji!

MISIONAREVA PORUKA I BLAGOSLOV UZ POČETAK ŠKOLE
Dobro učiti, ali i dragomu se Bogu utjecati!
ŠTO JE SVE POTREBNO DJECI U BENINU
»Napolitanke sestre Ivančice«
POSTANITE I VI VJEROISTRAŽITELJI!
Krećemo u potragu za darovima Božje dobrote
MAKOVCI JAVLJAJU S LJETNIH PRAZNIKA
Gdje smo bili i što smo radili
UČIMO MOLITI DJEČJE MOLITVE
I znak križa je molitva!
SVETI OD MALIH NOGU
Zašto je sv. Klara postala zaštitnica televizije?
UZ PRIČU I SLIKU NA NEDJELJNU MISU
Zašto je tužan klaun Stanko
DRAMOLET ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Što je nama danas »obećana zemlja« koju treba osvojiti
ČUDESNI GOSPODIN IZ BUGE
Povijest neobičnoga kolumbijskoga raspela
MAKOVE PRIČE ZA MALENE I VELIKE
»Lijepa imena« i »Priča za laku noć«
BLAGO NAMA… IDEMO NA PRVU PRIČEST!
Slušajući Isusa čekamo najdraži susret s njime
JESU LI OPRAVDANI »PETAŠKI« STRAHOVI?
Zanimljiva pitanja (i odgovori) u »Blaževoj pošti«
»KAD SAM JA BILA MALA…«
Martu zanima slušate li i vi često tu rečenicu od svojih starijih

Rujanskim brojem dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak«, zajednički s vjernim mu čitateljima, ušao je u još jednu novu (58.) školsku, katehetsku i vjeronaučnu godinu, potvrđujući čvrstinu pravoga prijateljstva djece s listom koji im nudi i vjersku pouku i nova znanja, a i smijeh i razonodu. Na osobit način – drugu godinu zaredom – »Mak« ulazi i u školske klupe, kao nastavno pomagalo za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, pozivajući i djecu i roditelje na zajedničko kreativno upoznavanje vlastite vjere, uz pomoć priloga pod nazivom »Vjeroistražitelji«. Tako već u rujnu počinje prijateljska »potraga« za radošću života; otkrivanje darova Božje dobrote te upoznavanje Zemlje kao naše i Božje kuće…

Obilje vjeronaučnih i vjerskih sadržaja čeka makovice i makovce i na ostalim stranicama: misionar Velimir Tomić blagoslivlja ih za početak školske godine, izvješćujući ih kako je njihovim vršnjacima u Tanzaniji; »Uz priču i sliku…« i djeca i njihovi roditelji vedrije će na nedjeljnu misu, a rubrika »Učimo moliti« ove godine predstavlja »dječje« molitve, počevši već od znaka križa. Prilog za pripravu prvopričesnika, naslovljen »Blago nama – idemo na prvu pričest!« kreće slušajući Isusov govor na gori, a budući krizmanici u aktualnom dramoletu otkrivaju koja je to »obećana zemlja« koju oni, danas i tu, moraju osvojiti. Rubrika »Sveti od malih nogu« otkriva zgode iz djetinjstva sv. Klare Asiške, a u »Ministrantskom kutku« ministrant Jura pripovijeda kako je i on sudjelovao u odabiru kipa za župnu crkvu. Po običaju, dio lista ispunili su sami čitatelji, djeca, vlastitim likovnim i literarnim radovima te izvještajima o svojim vjeronaučnim susretima i pothvatima.

U poučnom i razbibrižnom dijelu časopisa čitatelje očekuju priče, pjesmice, »Proletuše«, »Martin dnevnik«, »Blaževa pošta«, zagonetke, bojanke (pa i one nagradne), kao i neizbježni »Psihotest« koji za početak školske i vjeronaučne godine provjerava vrlinu upornosti. I to ne samo one potrebne za učenje jer – kako otkriva rujanski »Mak« – nije dovoljno samo dobro učiti, već valja i dobro činiti!