S TRAVANJSKIM MAKOM – Uskrs (za)uvijek!

DRAMOLET ZA USKRSNO VRIJEME
Neoborivi dokaz Isusova uskrsnuća
MOLIMO U OBITELJI
BOJE DJETINJSTVA
„Ovo jaje znak ti budi, da te moje srce ljubi”
PISMA IZ MISIJE
PSIHOTEST ZA „VLASTITO JA”
„Grančica”, „trava” ili „hrast”?
S VJEROUČITELJEM NIKOLOM KUZMIČIĆEM
ZGODICE IZ ŽIVOTA FRA BONAVENTURE
Rokova prva propovijed
BLAŽEVA POŠTA
Kako pobijediti tremu
IGRA – BOJANKA – KALENDAR
Aleluja! Isus je uskrsnuo!
MAKOVCI VRIJEDNI KAO PČELE
Izradite svoju čestit(k)u-tortu

 

Za razdoblje od Uskrsa pa sve do “Pedesetnice” travanjski broj “Maloga koncila-Maka”, dječjeg vjerskog časopisa, nudi brojne i korisne sadržaje. U ozračju i duhu proslave najvećega kršćanskog blagdana, kao uskrsni dar tako “dolazi” bojanka – igra – kalendar: “Aleluja! Isus je uskrsnuo”. Protiv svake sumnje, u rubrici “Dramolet”, najnoviji Mak na uvid pruža neoborive “dokaze” da je Isus uskrsnuo.

Pored novoobjavljenih literarnih i likovnih radova vrijednih makovaca – u bojama motiva korizmene i uskrsne tematike, izdvaja se poticajno pitanje pape Franje “Kakva je tvoja nada?” Objavljeni rad Vukovarca Luke “Tko je za mene Isus Krist”? motivirat će čitatelje na pronalazak vlastita odgovora o (ne)poznavanju Isusa i prijateljevanju s njime.

Nedjeljna sveta misa ne podrazumijeva samo sat vremena u crkvi, nego i sve ono vrijeme pripreme prije mise, kao i “življenje” mise nakon što ona završi, o čemu u travanjskom broju podrobno govori rubrika “Molimo u obitelji”. Da “nedjeljna strka” preraste u miran odlazak na euharistijski susret s uskrslim Isusom, pomoći će i promišljanja i poticajno osmišljeni zadatci iz “Nedjelje s Isusom”.

Iz afričke Gane, iz misije Tatale, makovcima se javio salezijanac don Ivan Stojanović s dojmovima tamnošnjega svakodnevnog života u kojemu ističe problem nedostatka pitke vode. U “Razgovor ugodni” s Makom “ušao” je i “ponos Hrvatske”, vjeroučitelj Nikola Kuzmičić, svojim primjerom potičući vjeroučenike na činjenje dobra. Mak donosi i imena ekipa koje će na travanjskoj državnoj završnici Vjeronaučne olimpijade u Poreču pokušati osvojiti “olimpijsko” zlato iz znanja u vjeronauku.

Redovita rubrika “Ekomak” čitatelje “šalje” put sunčane Kalifornije gdje raste najviše, najšire i nastarije stablo na svijetu! Upoznajući pčelu pak, u rubrici “Zoomak”, makovci će otkrivati jesu li opasni (zbog svojih “žalaca”) ili vrijedni poput tih kukaca.

Uskrsni, proljetni praznici bit će zanimljiviji uz brojne križaljke, ispunjaljke, glavolomke, psihotest, šale, stripove… Prema Makovim receptima, lako je pripremiti i slasne “kišne crve”, i tortu-čestitku, i na razne načine “trenirati” svoje stvaralaštvo, ali i osvojiti lijepe nagrade šaljući svoje odgovore na Makove nagradne zadatke!