VJERNOST U LJUBAVI Dijamantni jubilej supružnika Marković

Obitelj i uža rodbina supružnika Radoslava i Ive Marković okupila se u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Šujici

ŠUJICA • Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, obitelj i uža rodbina supružnika Radoslava i Ive Marković okupila se u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Šujici kako bi proslavila šezdeset godina njihova zajedničkoga bračnoga života, na istom mjestu gdje su 1964. godine pred Bogom posvjedočili svoju ljubav. Bračni jubilej s dijamantnim sjajem bračnoga para Marković dokazuje da se dugotrajan i vrijedan uloženi napor i trud koji su međusobno stvarali i gradili povjerenjem jedno u drugo, ali prije svega svakodnevnom zajedničkom molitvom, isplatio. Misu je predslavio Radoslavov brat Ante Marković, sviranje i pjevanje animirali su unuka Katarina i zet Toni, liturgijska čitanja pročitala su Radina i Ivina djeca, a unučad je ministrirala.

Uz dijamantno slavlje i – kviz

Radoslav (Rade) Marković, rođen 11. lipnja 1940. u Baljcima, i Iva Perković, rođena 4. studenoga 1941. u Šujici, vjenčali su se 4. siječnja 1964. u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Šujici, gdje i danas sretno žive. Radoslav je mlad, zbog posla, otišao u Austriju i zadržao se tamo 30-ak godina, no često je dolazio kući i dobro se brinuo za svoju obitelj, dok je Iva bila doma s djecom. Tijekom rata majka Iva i kćeri napustile su Šujicu, a sinovi su ostali braniti rodnu grudu. Ponosni su roditelji sedmero djece. Tri kćeri (Ana-Mariju, Josipu i Ružicu) i četiri sina (Antu, Josipa, Krešimira i Tvrtka) odgajali su u vjeri, prenoseći im ljubav i poštenje, školovali ih i naučili vrijednomu radu. Danas su ponosni baka i djed 32 unučadi, 4 praunuka, a u trenutačnom je iščekivanju još jedna unuka i praunuče.

Obitelj Marković za dijamantno slavlje priredila je i kviz o poznavanju rodbine, a slavlje godišnjice braka zaključeno je zajedničkom molitvom krunice i duhovnim pjesmama u obiteljskoj kući.

Snježana Vlahović Perić