LIPANJSKI MAK Ljetni “hod” s Makom

DAR ZA ČITATELJE
Društvena hodočasnička igra “S Josipom do Marije”
UČIMO MOLITI SA STEPINCEM
HODOČASNIČKO LJETO
Do “Marijinih kuća” u Aljmašu, Mariji Bistrici, Sinju i na Trsatu!
PISMA IZ MISIJA
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
Tko stavlja “sve na jednu kartu”
DJECA PIŠU PRIČE
Kako me svetac riješio kompleksa
ZA LJUBITELJE OKOLIŠA
Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj
DRAMOLET ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE
Kako je Filip ispravio jedinicu
NEDJELJA S ISUSOM
Jesmo li vrjedniji od vrabaca?
BLAŽ ODGOVARA
Kada i zašto oprostiti?
“BOMBASTIČNA” PRIČA
Čokoladna bomba u “Maku”!
RADOSTI PRAZNIKA
“Podvodni strip” i “Životinjska slagalica”

Isus putuje sa nama! – moto je novoga lipanjskog “Maloga koncila Maka”, posljednjeg u ovoj školskoj godini. Školska godina završava, a ljeto i ljetni praznici počinju pa novi “Mak” sa svojih stranica poziva na putovanje, igru, ali i na poseban ljetni hod – hodočašće. Prije svega, hodočašće u Marijina svetišta i prošteništa.

Stoga rubrika “Ljeto u hodu” donosi sve o četiri najveće i najpoznatije hrvatske “Marijine kuće”. U istom marijanskom duhu, za ljetne, kišne dane i zabavu u hladu, velikim i malim čitateljima, daruje društvenu igru “S Josipom do Marije”.

Kao predah od igre i putovanja, tu su i brojne druge “Makove” teme. Rubrika “Učimo moliti sa Stepincem” govori o Blaženikovoj pobožnosti sv. Josipu, čega se prisjećamo ove godine o 330. obljetnici otkako ga je Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom Hrvatske.

“Pisma iz misija” otkrivaju kako je djevojčica Fanja s Madagaskara obratila svoje roditelje te kako je ruski dječak Simeon, koji iako nije odrastao u vjeri, brzo naučio da je Bogu važan i da ga Bog voli.

“Radosni prvopričesnici” u posljednjem ovogodišnjem nastavku tumače završni obred svete mise, a “Blaževa pošta” odgovara na pitanja: kako i zašto oprostiti?; odakle Bogu slika na koju nas je stvarao te jesu li bijele haljine u Bibliji jednostavne poput ministrantskih ili svečane poput vjenčanica?

Lipanjski “Mak” predstavlja najljepše školske vrtove, ljepote parka prirode Kopački rit te čudnovatoga kljunaša – “životinjsku slagalicu” iz Australije.

Kao rashlađenje u vrućim ljetnim danima donosi recept za “vodicu lubenicu”, a za sve one koji možda ne idu na more, a imaju vješte ruke i malo domišljatosti, rubrika “Znam sam” predlaže naputke za izradu ribe od papira.

Dakako, neizostavne su i ostale poznate rubrike i sadržaji: “Makovci javljaju”, “Papini poticaji”, “Iz vjeroučitelje bilježnice”, “Dramolet”, “Pišemo, rišemo”, “Psihotest”,… šale, pitalice, glavolomke, zagonetke, priče, bojalice… koje pružaju pregršt dobrog štiva za cijelo ljeto