LIPANJSKI MAK Ljetni “hod” s Makom

DAR ZA ČITATELJE
Društvena hodočasnička igra “S Josipom do Marije”
UČIMO MOLITI SA STEPINCEM
HODOČASNIČKO LJETO
Do “Marijinih kuća” u Aljmašu, Mariji Bistrici, Sinju i na Trsatu!
PISMA IZ MISIJA
Kako je Fanja “preodgojila” roditelje?
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
Tko stavlja “sve na jednu kartu”
DJECA PIŠU PRIČE
Kako me svetac riješio kompleksa
ZA LJUBITELJE OKOLIŠA
Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj
DRAMOLET ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE
Kako je Filip ispravio jedinicu
NEDJELJA S ISUSOM
Jesmo li vrjedniji od vrabaca?
BLAŽ ODGOVARA
Kada i zašto oprostiti?
“BOMBASTIČNA” PRIČA
Čokoladna bomba u “Maku”!
RADOSTI PRAZNIKA
“Podvodni strip” i “Životinjska slagalica”

Isus putuje sa nama! – moto je novoga lipanjskog “Maloga koncila Maka”, posljednjeg u ovoj školskoj godini. Školska godina završava, a ljeto i ljetni praznici počinju pa novi “Mak” sa svojih stranica poziva na putovanje, igru, ali i na poseban ljetni hod – hodočašće. Prije svega, hodočašće u Marijina svetišta i prošteništa.

Stoga rubrika “Ljeto u hodu” donosi sve o četiri najveće i najpoznatije hrvatske “Marijine kuće”. U istom marijanskom duhu, za ljetne, kišne dane i zabavu u hladu, velikim i malim čitateljima, daruje društvenu igru “S Josipom do Marije”.

Kao predah od igre i putovanja, tu su i brojne druge “Makove” teme. Rubrika “Učimo moliti sa Stepincem” govori o Blaženikovoj pobožnosti sv. Josipu, čega se prisjećamo ove godine o 330. obljetnici otkako ga je Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom Hrvatske.

“Pisma iz misija” otkrivaju kako je djevojčica Fanja s Madagaskara obratila svoje roditelje te kako je ruski dječak Simeon, koji iako nije odrastao u vjeri, brzo naučio da je Bogu važan i da ga Bog voli.

“Radosni prvopričesnici” u posljednjem ovogodišnjem nastavku tumače završni obred svete mise, a “Blaževa pošta” odgovara na pitanja: kako i zašto oprostiti?; odakle Bogu slika na koju nas je stvarao te jesu li bijele haljine u Bibliji jednostavne poput ministrantskih ili svečane poput vjenčanica?

Lipanjski “Mak” predstavlja najljepše školske vrtove, ljepote parka prirode Kopački rit te čudnovatoga kljunaša – “životinjsku slagalicu” iz Australije.

Kao rashlađenje u vrućim ljetnim danima donosi recept za “vodicu lubenicu”, a za sve one koji možda ne idu na more, a imaju vješte ruke i malo domišljatosti, rubrika “Znam sam” predlaže naputke za izradu ribe od papira.

Dakako, neizostavne su i ostale poznate rubrike i sadržaji: “Makovci javljaju”, “Papini poticaji”, “Iz vjeroučitelje bilježnice”, “Dramolet”, “Pišemo, rišemo”, “Psihotest”,… šale, pitalice, glavolomke, zagonetke, priče, bojalice… koje pružaju pregršt dobrog štiva za cijelo ljeto