ROBOT S »GRJEŠKOM« Lekcija o prijateljstvu

Nesavršeni robot Ron
»Nesavršeni robot Ron« (Ron’s Gone Wrong); obiteljski animirani film; redatelji: Sarah Smith i Jean-Philippe Vine; glasovi: Igor Mešin, Mirela Brekalo-Popović / Zach Galifianakis, Ed Helms, Olivia Colman

Američko-britansko-kanadski animirani film »Nesavršeni robot Ron« obiteljski je film koji izvrsno uz zabavu uči o pravom prijateljstvu, dijeljenju i suosjećanju, za razliku od dječjega nasilja, lažnih prijateljstava i digitalnoga svijeta s pomodnim uređajima. Film je nastao računalnom animacijom i prvi je u produkciji nove američke produkcijske kuće »Locksmith Animation« u sklopu studija »20th Century«. Prikazuje se sinkroniziran na hrvatski jezik.

Upravo su suvremena tehnologija i digitalni svijet koji sve okružuju glavni pokretač radnje u kojem se nalaze školarci opsjednuti novim takvim dostignućima.

U filmu je riječ o dobrom dječaku Barneyju (Branku), koji živi s otcem i bakom, skromnom i povučenom, ali koji isto želi takvoga robota da se ne bi razlikovao od drugih. I dobiva robota Rona koji nažalost ima nedostataka…

Sada su dobili napravu jajasta oblika koja govori i hoda, robota koji bi im trebao biti najbolji prijatelj i pratiti ih posvuda.

U filmu je riječ o dobrom dječaku Barneyju (Branku), koji živi s otcem i bakom, skromnom i povučenom, ali koji isto želi takvoga robota da se ne bi razlikovao od drugih. I dobiva robota Rona koji nažalost ima nedostataka. No ti će se nedostatci pokazati kao prednost jer će potaknuti niz događaja između Branka i ostale djece, posebice onih zločestih, i djevojčice koja mu se sviđa.

Vrlo je zanimljiv i odnos Branka i robota jer se i on mijenja. Ponajprije uče kako postati prijatelj te kako prijateljstvo mora biti uzajamno da bi se konačno dobio naziv najboljega prijatelja. Kušnja i opasnih situacija ne će nedostajati, tako da je film i vrlo dinamična pustolovina uz puno komičnih dijelova. Dobar je i za odrasle gledatelje.